Over ons

Welkom bij onze wijnwinkel, waar we geloven in ambachtelijke, progressieve en moderne wijnen die niet alleen geweldig smaken, maar ook een plaats, goede techniek en kennis en ervaring van wijnmakerij aangeven.

Gelukkig is er geen wijn die iedereen zal bekoren. Het geheim van waarom een bepaalde wijn verleidelijk is, ligt in de eigen ervaring. Onze smaak en onze waardering voor wijn zijn niet constant en kunnen veranderen en vorm geven aan onze voorkeuren door de ervaring die we opdoen en het bewuste experimenteren met verschillende soorten wijnen. Door het spelen met lucht, tijd en temperatuur of door het combineren met verschillende gerechten, kan dezelfde wijn altijd andere kenmerken laten zien. Smaak hangt niet alleen af van wat we weten, maar kennis kan bijdragen aan een andere ervaring. Er is inderdaad een betekenisvolle connectie mogelijk tussen het genieten en de bewondering voor een bepaalde wijn en de wijnmaker met de cultuur waarin hij of zij opgroeide.

Onze voorkeur gaat uit naar onafhankelijke wijnhuizen waar de wijnmaker ook de eigenaar is. Wijnmakers moeten zoveel mogelijk verschil laten zien in smaakstijl, druivensoort, grond, klimaat, enz. Wij houden van geprezen wijnmakers met een naam, maar ook van opkomende wijnmakers die erkenning zoeken. Ze moeten werken volgens organische of biodynamische principes, met respect voor de natuur en waarbij biodiversiteit wordt aangemoedigd in de wijngaard. Het grootste deel van de arbeid moet plaatsvinden in de wijngaard, niet in de kelder. Wijnmakerij moet minimale interventie zijn wanneer dit absoluut noodzakelijk is en de natuur mag schitteren.

Dus, natuurwijn (discutabel)? Nee... gewoon wijnen zonder onzin en een betekenisvolle connectie bouwen tussen u en de natuur.

Du